Vännernas utflykt till Eskilstuna bangolfanläggning inomhus i Munktellhallen.
 

 

Årets första bangolfs aktivitet, tre deltagare, vi brukar vara 6-10st under sommaraktiviteterna.

Vi möttes kl 8,30 på centralstation vid hålet. Med förköpta biljetter tog vi plats på SJ:s dubbeldäckade regionaltåg, avgång 8,55 till Eskilstuna från spår 10..

Nu startade en behaglig resa, med fin utsikt från övervåningen, i andra klass. Uppehåll i Flempan , Södertälje, Nykvarn, Strängnäs. Efter 1 timme och 6 minuter rasslar tåget in på Eskilstuna jvst., sen är det bara gå rakt genom stationshuset och fortsätta i samma riktning genom stadens centrum fram till den korsande trafikleden framför ån, där ta till vänster förbi en parkering, ta snett höger över leden, fortsätt en tvärgatan så att du kommer att  gå över två broar. Sista bron över stora breda forsande Eskilstuna ån. Till vänster ser du en gammal gulaktig industribyggnad, det är Munktellhallen. Gå hela husets längd, sväng vänster runt hörnet, där 150 meter fram ligger ingången.

Ringrostiga  och morgontrötta beslutar vi enhälligt att  börja med en fika på restaurang V5, Där vi också erlägger avgift för spel på bangolfbanan.

Jaha, nu är vi framme, all längtan alla goda minnen, lite av anti klimax. Fikat och pratstunden , lättar upp humöret.

Nu är det dags att sätta igång tänker jag, vissa verkar  kunna prata hur länge som helst, men när jag föreslår att vi ska börja spela, följer de snällt med.

Det är ca 30 st personer  på banan mest äldre herrar i pensionsåldern och någon dagledig 50-åring. Vi upptäcker ett gäng på 5-6 st golfande kvinnor också.

Efter knappt två hela varv, tar vi en matpaus.

Varje runda med 18-hål tar ca 2 timmar.

Bangolf är en energi krävande verksamhet men också en bra träning för
koncentration och uthållighet. Vi praktiserar en egen poäng räkning, max fyra slag per bana, får du i bollen i hålet på fjärde slaget  räknas det som tre slag, missar du räknas det som fyra slag.

Bra att veta, det finns en stor avdelning där det är tillåtet äta egen mat, där finns också en micro att använda.

Efter lunch tar vi en lång fika paus med intressanta samtalsämnen, väldigt trevligt. Mot sen eftermiddag kör vi ett varv till.

Vi tar det lugnt med gott om tid att ta oss tillbaka till jvg-stationen, och återresan från Eskilstuna kl 20.04 till Stockholm.

Vi är alla nöjda med vår utflykt och bangolfspel.